Profesor Momir

Ko je Profesor Momir?

Profesor Momir je internet ličnost i crtani lik, koji se prvi put pojavio na društvenim mrežama u novembru 2022. godine. Bavi se zanimljivim i edukativnim sadržajem, koji je prikazan na humoristički i jednostavan način, tako da je prikladan i razumljiv svim uzrastima. Iza lika Profesora Momira stoji autor koji čuva svoju anonimnost kroz izmišljeni crtani lik.

Profesor Momir je autor sajta sadznam.com, kao i velikog broja stranica na Instagramu, od kojih su najpoznatije

 

U decembru 2023. Profesor Momir je gostovao u Analogija Podkastu i to je prvi put da je u nekom podkastu gostovao lik iz crtanog filma.

Na Jutjubu je u januaru 2024. pokrenuo Kviz Znanja pod nazivom "Dužnik" koji svojim formatom podseća na televizijsku emisiju "Želite li da postanete Milioner", a ima za cilj da kroz humor i skeč gledaoci usput nešto nauče.

Ko je devojčica koja se pojavljuje često u klipovima Profesora Momira?

Autor lika Profesor Momir je ujak devojčice Bojane Asović, koja je stradala u "OŠ Vladislav Ribnikar" 3. maja. 

Bojana Asović je bila divna i talentovana devojčica koja se isticala u slikarstvu i bila je pobednik likovnog konkursa. Taj likovni konkurs će ubuduće nositi ime po njoj, kako su organizatori manifestacije "Dečje vaskršnje čarolije" odlučili.

Kroz svoj sadržaj Profesor Momir želi da očuva sećanje na Bojanu i izrazi svoju tugu i večni bol, koji je ostavila najveća tragedija u našoj zemlji, gde je toliko dece izgubilo život.